Utbildning

Professionell styrka

Continova utbildar årligen mellan 80 och 100 anställda från olika däckverkstäder runt om i landet inom reparationsteknik av däck. Detta är en mycket viktig del av vår verksamhet då det även ligger i vårt intresse att våra kunder har den utblidning som krävs för att reparera däck professionellt.

Både Ni, Era kunder och miljön tjänar på att reparera istället för att kassera trasiga däck. Vi hjälper Er att göra detta professionellt, så att varken trafiksäkerhet eller däckets egenskaper äventyras. Vi förser Er med reparationsmaterial från världens ledande tillverkare inom området, Rema Tip Top. Behöver Ni fräscha upp kunskaperna inom däckreparationer erbjuder vi utbildning i vår utbildningslokal belägen i Kungsbacka, ute hos Er eller på världens bästa däckreparationsskola i München.

Däckreparationskurs PV

Däckreparationskurs PV/LV

Hjulinställning

TPMS Kungsbacka

Maximalt antal deltagare vid varje kurstillfälle är 20 st. "Först till kvarn" gäller!

En dag som kan förändra Er vardag

Under en eller två dagar går vi igenom hur man lagar däck för personbilar, lastbilar och på särskild förfrågan traktor- och entreprenadmaskindäck. Utbildningen innefattar teori om hur ett däck är uppbyggt och principerna för reparation samt praktiska övningar.

En vecka på världens bästa däckskola

Ni som vill räkna Er till eliten bland däckreparatörer, kan gå en veckas vidareutbildning i München. Där finns en av världens bästa skolor för de som vill utbilda sig inom däckreparationer. Skolan drivs av Stahlgruber Stiftelsen och Continova har tillgång till 8 utbildningsplatser vid två tillfällen varje år. Utbildningen tar en vecka. Språket behöver Ni inte oroa Er för, svenskspråkig personal från Continova tjänstgör som tolkar.

TPMS

Alla nyproducerade bilar kommer att utrustas med TPMS-ventiler, nu har Ni möjlighet att uppdatera Er med vårt kompletta startkit så att Ni kan serva alla Era kunder på ett effektivt sätt. Tveka inte att höra av Er till oss för ytterligare information.

Continova erbjuder utbildning om TPMS samt att vi har ett stort urval av produkter inom TPMS och kontinuerlig uppdatering av applikationslistor från Schrader och Alligator. Kurser skräddarsys efter behoven hos Er som professionell däckfackhandlare.

Kursen innefattar:

Historia TPMS
Fördelar med TPMS-system
Lagstiftning
Indirekt system/direkt system
Olika system i bilen
Arbetstider för fordon med TPMS
Hjulskifte- och underhållsarbeten
Hjulrotationen/Förvaring av hjul/Vinter- och sommarinställning
Demontering och montering av ett däck med en sensor
Underhåll av TPMS-ventil/Underhåll av TPMS-sensor
Att hitta en ny sensor/programmerbara sensorer/installation av sensorer